Kruzno gospodarstvo

News

Bureau Veritas predstavlja CIRCULAR +

novi pristup održivom razvoju tvrtke

Dec. 4 2019

CIRCULAR+

Postizanje održivosti za budućnost

Promjene koje tvrtke učine danas odredit će kako će one djelovati u budućnosti. Briga o održivosti postati će sve važnija, a tvrtke koje razmišljaju unaprijed moraju poduzeti korake za osiguravanje svojih procesa i postupaka za budućnost.

Znanstvenici i političari se slažu u tome da će borba protiv klimatskih promjena zahtijevati od industrije i vlada usvajanje održivijih praksi. U tom smislu je razvijen cijeli niz ambicioznih ciljeva i modela koji pomažu u ograničavanju emisija stakleničkih plinova, smanjenju otpada i poboljšanju životnih uvjeta širom svijeta.

Kružno gospodarstvo: poseban pristup s velikim prinosima

Kružno gospodarstvo je regenerativni poslovni model u kojem se resursi i proizvodi kontinuirano ponovno koriste i recikliraju, smanjujući i na kraju eliminirajući otpad.

Primjena poslovnog modela kružnog gospodarstva posjeduje brojne prednosti, uključujući definiranje jasne slike o uključivanju zaposlenika i definiranju načina postizanja održivih poslovnih praksi za tvrtke u svim fazama razvoja.

Načela kružnog gospodarstva potiču rukovoditelje održivosti da postave sve ambicioznije ciljeve održivosti, pomažući im u prijelazu s učinkovite primjene resursa i upravljanja i ostvarenju nultog utjecaja, do postizanja pozitivnog utjecaja u kojemu proizvodi i usluge doprinose obnovi biološke i društvene strukture našeg svijeta.

Uz pomoć audita i certifikacije elemenata poput upravljanje energijom (ISO 50001), upravljanja zaštitom okoliša (ISO 14001) i upravljanja lancem opskrbe (SEDEX-ova revizija etičke trgovine članica), usvajanje poslovnog modela kružnog gospodarstva može pomoći tvrtkama u poboljšanju najbolje prakse održivosti i postizanju definiranih točaka napretka.

Provedba audita i certifikacija za strategije održivosti

Kada je u pitanju stvaranje djelotvorne strategije održivosti, ne postoji jedno rješenje koje je primjenjivo na sve organizacije radi čega je Bureau Veritas razvio Circular +.

Sveobuhvatan paket usluga provedbi audita i certificiranja za priznate norme i sustave upravljanja, Circular + nudi tvrtkama prilagođeni pristup održivosti.

Circular + pruža organizacijama širom svijeta okvir za postavljanje ciljeva i ponovnu procjenu njihovih procesa, istovremeno nudeći postupnu metodologiju za poboljšanje programa održivosti.

DODATNE
INFORMACIJE

 

Kontaktirajte nas na:         +385 (0) 99 4879 019     ili     Pošaljite e-mail