ISO 22000
SUSTAV UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE
ŠTO JE ISO 22000?
ISO 22000 je međunarodna norma koja postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje cjelovitog i učinkovitog sustava upravljanja sigurnošću hrane. ISO 22000 definira zahtjeve za upravljanjem sigurnošću hrane koje moraju zadovoljiti sve organizacije u lancu opskrbe hranom kako bi pokazali svoju sposobnost kontroliranja rizika i osigurali da je hrana sigurna za konzumiranje.
Norma je utemeljena na procesnom pristupu te zahtijeva definiranje odgovornosti i mjera kontrole za sve sudionike u lancu hrane. Norma postavlja zahtjeve za uspostavom učinkovite komunikacije između proizvođača, dobavljača i kupaca, dodatne zahtjeve za neprekidnim preispitivanjem efikasnosti i učinkovitosti sustava te implementacijom HACCP principa u kombinaciji s primjenom preduvjetnih programa kao i zahtjeve za upravljanje.
Sustav upravljanja sigurnošću hrane ISO 22000 u svoje poslovanje uvode tvrtke koje se bave proizvodnjom, transportom, skladištenjem, pripremom i prodajom hrane, a sve kako bi kroz preventivno djelovanje potrošačima osigurali sigurnu hranu.
Prednosti primjene norme ISO 22000:
- ISO 22000 Vam pomaže upravljati rizicima u vezi sa hranom
- Postavlja temelj za trajno poboljšavanje sustava upravljanja sigurnošću hrane
- Osigurava povjerenje kupaca i drugih zainteresiranih strana
- Omogućava sljedivost i učinkovitu komunikaciju unutar cijelog lanca proizvodnje i prodaje hrane
- Kompatibilan je sa drugim ISO normama (ISO 9001)
DODATNE
INFORMACIJE
USLUGE CERTIFIKACIJE: +385 (0) 51 569 050 Kontaktirajte nas
USLUGE EDUKACIJE: +385 (0) 1 6529 398 Kontaktirajte nas