Program obuhvaća interesantne teme vezane za upravljačke sustave s posebnim fokusom na aktualna pitanja održivosti i održivog poslovanja.
Predavanja i radionice će držati specijalisti iz pojedinih područja, a ovom prilikom želimo predstaviti:
Uloga regulacije postupka prijavljivanja nepravilnosti na održivo poslovanje
Uloga prijavitelja nepravilnosti, široj javnosti poznatih pod pojmom „zviždači“, koji u dobroj vjeri prijavljuju korupciju i druge oblike povrede javnog interesa, ključna je u stvaranju boljeg društva. Regulacija postupka prijavljivanja nepravilnosti pokazala se nužnom kako bi ih se potaknulo na prijavljivanje korupcije te zaštitilo od svih oblika diskriminirajućih postupanja.
U predavanju ćemo pokušati odgovoriti na pitanje koja je ustvari uloga antikorupcijskih mehanizama u stvaranju boljeg radnog okruženja i ostvarenju boljih poslovnih rezultata organizacije i koji su nam alati pritom dostupni.
PREDAVAČ: JADRANKA OREŠKOVIĆ, INDAGO d.o.o. - Stekla je više od 16 godina profesionalnog iskustva u eminentnim hrvatskim odvjetničkim društvima i u najvećem globalnom konzultantskom društvu Deloitte u kojem je bila voditelj Odjela pravnog savjetovanja. Članica je Hrvatske odvjetničke komore od veljače 2011. godine. U sklopu svog svakodnevnog poslovanja pruža pravnu podršku na najvišoj razini i savjetuje strane i domaće tvrtke u svim aspektima njihovog poslovanja. Specijalizirana je za korporativno pravo, M&A, restrukturiranja i procese reorganizacije, pitanja insolventnosti, javne nabave, radno pravo, financijsko pravo i usklađenost s propisima.
ODRŽIVI PREHRAMBENI SUSTAVI
Europska Komisija donijela je Direktivu o korporativnom izvješćivanju o održivosti (The Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD). Prezentacija opisuje okvir i značenje Održivog prehrambenog sustava.
To je prehrambeni sustav koji osigurava sigurnost hrane i prehranu za sve, na takav način da ekonomske, društvene i ekološke osnove za stvaranje sigurnosti hrane i prehrane za buduće generacije nisu ugrožene. Implementacijom tzv ESG kriterija (Environment, Social, Governance) potičemo prijelaz na održivi sustav hrane u skladu sa Strategijom od polja do stola.
PREDAVAČ: TANJA DINIĆ, Fortenova grupa d.d. - Zaposlena u Fortenova grupi na poziciji Direktor Interne revizije za sigurnost hrane. Odgovorna je za reviziju osiguranja sustava kvalitete i sigurnosti hrane , poštivanje svih zakonskih zahtjeva, standarda, normi te internih procedura iz područja sigurnosti hrane, osiguranja kvalitete, zaštite potrošača kao i reviziju provođenja dobre laboratorijske i proizvodne prakse unutar proizvodnih kompanija i maloprodaje Fortenova Grupe. Magistar je prehrambene tehnologije, Interni auditor za sustave upravljanja sigurnošću hrane i zaštitu okoliša te ovlašteni interni revizor za područje gospodarstva.