ISO 22716

ISO 22716

DOBRA PROIZVODNA PRAKSA NA PODRUČJU KOZMETIČKE INDUSTRIJE

POSLOVNI IZAZOV

Dobra proizvodna praksa (GMP – Good Manufacturing Practices) jedan je od glavnih stupova novog europskog kozmetičkog gospodarstva. Zakonodavstvo postavlja visoke zahtjeve u korist sigurnosti potrošača. Svi kozmetički proizvodi kojima se trguje u EU moraju biti proizvedeni u skladu s načelima GMP-a, što je opisano i međunarodnim standardom ISO 22716. Zakonodavstvo obvezuje sve sudionike u lancu opskrbe kozmetičkim proizvodima: proizvođače sastojaka i kozmetičkih proizvoda, distributere i trgovce kako iz europskih, tako i drugih zemalja svijeta.

RJEŠENJE

Što znači dobra proizvodna praksa u kozmetičkoj industriji prema ISO 22716 certifikatu?

Dobra proizvodna praksa u kozmetičkoj industriji skup je praktičnih savjeta, poslovnih pravila i organizacijskih smjernica posebno usmjerenih na ljudske, tehničke i administrativne čimbenike koji utječu na kvalitetu proizvoda. Cilj dobre proizvodne prakse je identificirati aktivnosti koje vode ka tome da konačni proizvod udovolji očekivanim zahtjevima, a samim time i sigurnosti proizvoda.

ISO 22716 je norma koja opisuje dobre proizvodne prakse u kozmetičkoj industriji. Napisana je u suradnji sa stručnjacima kozmetičke industrije i promiče korištenje najboljih metoda na tom području. Područje primjene norme ISO 22716 nije ograničeno samo na proizvodne djelatnosti, već uključuje i inspekciju, skladištenje i otpremu.

ISO 22716: Prednosti za vašu organizaciju
  • potvrda usklađenosti vašeg sustava upravljanja s novim zakonskim zahtjevima.

  • spremnost na zakonsku inspekciju od strane zdravstvenih tijela.

  • dokaz zainteresiranim stranama (zastupnicima, uvoznicima, trgovcima ...) da su vaši procesi i oprema u skladu s dobrom poslovnom praksom.

  • povjerenje potrošača.

  • pristup EU i ostalim svjetskim tržištima

DODATNE
INFORMACIJE

 

USLUGE CERTIFIKACIJE:      +385 (0) 51 569 050          Kontaktirajte nas