Image
BV certifikacija Sustava upravljanja biološkom sigurnošću

HRN EN 14065:2016 -

SUSTAV KONTROLE

BIOONEČIŠĆENJA 

TEKSTILA 

U POSTUPKU PRANJA

KVALITETA I HIGIJENSKA SIGURNOST TEKSTILA KOJI SE KORISTE U ZDRAVSTVU I TURIZMU

POSLOVNI IZAZOV

Aktivnosti pranja i čišćenja predstavljaju iznimno važnu mjeru uključenu u protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 na mjestu rada. Ustupanje usluga pranja tekstila podizvođačima izlaže organizaciju riziku da se ta aktivnost ne provodi u kontroliranom i reguliranom okruženju prema preciznim međunarodnim i nacionalnim standardima.

RJEŠENJE

Da bi se spriječilo širenje zaraznih bolesti patogenima, industrijski postupak čišćenja  tekstila - uz senzorno čišćenje i udobnost - mora jamčiti i njihovu kvalitetu i higijensku sigurnost što se osigurava primjenom norme HRN EN 14065:2016.

HRN EN 14065:2016 opisuje pristup upravljanju rizicima putem metode analize rizika i kontrole bio-kontaminacije (RABC - Risk Analysis and Biocontamination Control) koja je osmišljena kako bi omogućila praonicama kontinuirano osiguravanje mikrobiološke kvalitete tekstila kojega obrađuju. RABC pristup primjenjuje se na sektore u kojim je potrebno kontrolirati bio-kontaminaciju poput zdravstva,  hotelijerstva i ugostiteljstva, farmaceutske industrije, industrije medicinskih i kozmetičkih proizvoda, te prehrambene industrije. 

Neovisnom potvrdom sukladnosti s HRN EN 14065:2016 koju provodi Bureau Veritas, organizacija može svojim poslovnim partnerima i ostalim zainteresiranim stranama dokazati najvišu razinu primijenjenih mjera za dekontaminaciju i minimalno ponovno kontaminiranje tekstila u postupku pranja.

 

DODATNE
INFORMACIJE

USLUGE EDUKACIJE:      +385 (0) 1 6529 398          Kontaktirajte nas

PROVEDBA AUDITA:        +385 (0) 99 317 23 75        Kontaktirajte nas