Zavarene konstrukcije

CERTIFIKACIJA PROIZVOĐAČA ZAVARENIH KONSTRUKCIJA

PREMA EN 3834, EN 15085

Zavarivanje u industriji uobičajen je i obično neophodan način spajanja pojedinih metalnih dijelova u poluproizvode ili gotove proizvode, poput nosivih konstrukcija, tlačne  i strojne opreme, prijevoznih sredstava, a kao i svaki proces u industriji zahtijeva određenu razinu kvalitete. Iako bi organizacije teoretski mogle u bilo koje vrijeme sveobuhvatno provjeriti kvalitetu svakog pojedinog zavarenog spoja, to u praksi znači ogromne troškove, koji su većini neprihvatljivi. Iz tog razloga organizacije su prikladnije uspostaviti sustav za upravljanje proizvodnjom zavarivanja i tako stalno postizati potrebnu kvalitetu zavarivanja.

Norma EN ISO 3834 obuhvaća zahtjeve za kvalitetu zavarivanja taljenjem metalnih materijala dok norma EN 15085 obuhvaća specifičnosti područja željezničkih vozila.

Zbog složenosti proizvodnje zavarivanja (vrsta i složenost proizvoda, raznolikost korištenih materijala, kontrolirane metode zavarivanja itd.), tvrtke odlučuju odabrati razinu kvalitete prilikom izvođenja zavarivačkih radova.

Udovoljavajući zahtjevima norme EN ISO 3834 i na temelju potvrde neovisne institucije kao što je Bureau Veritas, organizacija u proizvodnji uspostavlja uvjete za postizanje određene kvalitete zavarivačkih radova. Uz dobiveni certifikat može pokazati i kvalitetu proizvodnje u svom poslovnom okruženju, a time i povećati povjerenje kupaca.

DODATNE
INFORMACIJE

 

UPITI I PONUDE:             +385 (0) 1 6521 922         Kontaktirajte nas