Osim predavanja, program uključuje radionice na kojima sudionici konferencije mogu steći nova znanja iz odabranih područja. Predstavljamo:
UPRAVLJANJEM OTPADOM OD HRANE I SVIJET ZAČINA
Hrana se zbog različitih razloga rasipa i baca kroz cijeli lanac opskrbe, od primarne proizvodnje, prerade i proizvodnje, distribucije, skladištenja te prodaje. Stoga u cilju podizanja svijesti vezano uz problem prekomjernog bacanja hrane na radionici će biti prezentiran Bureau Veritas Food Waste standard kao i primjeri dobre prakse kojima se može osigurati sprječavanje nepotrebnog bacanja hrane po pojedinim fazama lanca opskrbe hranom.
U drugom dijelu radionice vodimo vas u svijet začina. Pobliže ćemo prikazati proizvodni proces dva najskuplja začina, šafrana i vanilije, koji se nazivaju kralj i kraljica začina te zbog čega su zapravo toliko skupi. Uz šafran i vaniliju također ćemo usporediti ceylonski cimet s cimet cassiom te koje su im prednosti, mane, način proizvodnje i gradacija kvalitete. Polaznici će imati priliku sudjelovati u organoleptičkom prepoznavanju pojedinih začina a najuspješniji osvajaju poklon paket.
MODERATORI:
LIDIJA ERCEGOVAC, dipl. ing. , Bureau Veritas Croatia d.o.o. - diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Tijekom 20 godina rada na sustavima upravljanja sigurnošću hrane i kvalitetom u prehrambenoj industriji, radila je kao voditelj projekata implementacije sustava upravljanja kvalitetom u nekim od najvećih prehrambenih tvrtki. Od 2009. godine radi u Bureau Veritas Croatia d.o.o., kao Vodeći auditor i stručnjak za prehrambenu industriju te predavač za sustave upravljanja sigurnošću hrane. Vodeći je auditor za HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 9001, ISO 14001, MSC CoC i za provođenje audita druge strane za globalne svjetske proizvođače hrane (SQMS, MAS).
MATIJA PASKAŠ, Harissa d.o.o. - Majstor kuhar, diplomirao je ekonomiju i Hotelski menadžment u Austriji. Posjeduje višegodišnje iskustvo kao kuhar i zamjenik direktora hrane i pića na kruzerima CCL te kao voditelj caffe bara u Zagrebu i cocktail bara u gradu Krku. Uz veliku pomoć supruge, zajednički otvaraju tvrtku Harissa d.o.o. gdje su se zadržali do danas.
MINDFULNESS - PRAKTIČNA PRIMJENA
Mindfulness (usredotočena svjesnost, pomnost) osnovna je ljudska sposobnost da budemo potpuno prisutni, gdje jesmo i što radimo, a ne pretjerano reaktivni i/ili preopterećeni onim što se događa oko nas. Upravo kroz prakticiranje mindfulnessa sposobni smo donositi dobre odluke i u kritičnim situacijama u životu, te spriječiti reakcije u organizmu kojima narušavamo svoje zdravlje. Radionica je osmišljena kao putovanje kroz najnovija istraživanja i upoznavanje sa načinima vježbanja i primjene mindfulnessa u svakodnevnom životu. Saznajte kako poboljšati komunikaciju, kreativnost, mentalnu energiju i samu kvalitetu života, kroz jednostavne i primjenjive prakse vježbanja svjesnosti i zašto mindfulness postaje odgovor čovjeka na izazove današnjice.
MODERATOR: BRANKA ČEKE KOROVLJEVIĆ , SetUp Quality - stručni je savjetnik, trener i predavač, s više od 20 godina radnog iskustva. Diplomirala je na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, te se profesionalno bavi savjetovanjem, auditiranjem i edukacijama u području osiguranja kvalitete, zaštite okoliša i sigurnosti proizvoda, te edukacijama i treninzima iz područja tkz. Soft skills vještina. Njena najveća strast je proučavati psihologiju, filozofiju, te istraživati i eksperimentirati s različitim metodama u području osobnog razvoja još od studentskih dana. Završila je mnoge tečajeve vezano uz ovo područje, te dodatno specijalizaciju za Neurolingvistički program (NLP Practitioner); Foundations of Positive Psychology, University of Pennsylvania; Mindfulness and Well-being Specialization, Rice University i druge.