24. BV DANI 2. NAJAVA

Business

24. KONFERENCIJA BV DANI - DRUGA NAJAVA PREDAVANJA

lip. 11 2024

24.  Bureau Veritas dani održat će se od 09. do 11. listopada 2024. godine u jedinstvenom ambijentu hotela Coral Plava Laguna u Umagu.

S naglaskom na brojne izazove s kojima se susrećete u svakodnevnom poslovanju tema ovogodišnje konferencije je Poslovna sigurnost i izazovi upravljanja kako bi vam kao vaši profesionalni partneri pružili podršku i osigurali dugoročni razvoj

Predavanja i radionice će držati specijalisti iz pojedinih područja. U nastavku vam predstavljamo nova 4 predavanja:
 

ČETVRTAK, 10.10.2024.

11:25 - 11:50 Uvod u Kibernetičku sigurnost - NIS2 direktiva i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti

Prvi dio predavanja posvetit će se kontekstu kibernetičke sigurnosti u Europskoj Uniji i Republici Hrvatskoj, kao i ključnim izazovima i rizicima u digitalnom okruženju. Drugi dio će obuhvatiti odgovor Europske unije na kibernetičke sigurnosne izazove i razvoj NIS2 direktive. Također će se obraditi okvir Zakona o kibernetičkoj sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Treći dio će se fokusirati na ključne mjere koje subjekti moraju provesti kako bi se uskladili sa zakonskim zahtjevima, te kako primjenom normi sustava upravljanja olakšati implementaciju u organzaciji.  

 Predavač: Vedran Kunović, Management Consulting d.o.o. 

Vedran Kunović je diplomirao organizaciju i menadžment te specijalizirao Sustave upravljanja kvalitetom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Vodeći je auditor za sustave upravljanja kvalitetom, informacijskom sigurnošću, upravljanje uslugama, zaštitu osobnih podataka, kontinuitet poslovanja i dr. Dugogodišnje iskustvo stekao je kao voditelj operacija u tvrtki Ipsos te kao auditor i voditelj razvoja proizvoda u Bureau Veritas Croatia d.o.o. baveći se popularizacijom i razvojem tržišta, izgradnjom i vođenjem tima auditora, te edukacijom brojnih zainteresiranih strana. Trenutno radi u vlastitoj tvrtki- Management Consulting d.o.o., usmjerena na pružanje konzultantskih usluga za unapređenje poslovanja i usklađivanje s zahtjevima različitih normi sustava upravljanja.

11:50 - 12:15 Upravljanje umjetnom inteligencijom

 Predavanje obuhvaća najznačajnije elemente sustava upravljanja umjetnom inteligencijom prema zahtjevima standarda ISO 42001:2023 i njihovoj primjenjivosti u praksi uključujući etičke aspekte, transparentnost i kontinuirano učenje. Standard ISO 42001:2023 je prvi svjetski standard za upravljanje sustavima umjetne inteligencije koji postavlja strukturiran pristup upravljanju rizicima i prilikama koje su povezane s umjetnom inteligencijom balasirajući inovaciju i upravljanje.

 Predavač: Davorin Kacian, Kacian Consulting d.o.o.

Davorin Kacian diplomirao je i magistrirao na području sigurnosti. Proveo je dvadeset godina na poslovima organizacije i izvođenja nastave od jednodnevnih tečajeva do specijalističkih studija na radnim mjestima asistenta, nastavnika i ravnatelja. Autor je više znanstvenih i stručnih radova, a javna izlaganja održao je na znanstvenim i stručnim skupovima u dvanaest država. Izabran je u nastavno zvanje viši predavač u području tehničkih znanosti, polje računarstvo, grana informacijski sustavi. Vodeći je auditor i predavač za sustave upravljanja kvalitetom, informacijskom sigurnošću, kontinuitetom poslovanja, sigurnošću i zaštitom zdravlja te umjetnom inteligencijom. Područje posebnog interesa je umjetna inteligencija i njezina primjena u edukaciji i istraživanju.

12:15 - 12:40 Učinkovito upravljanje obranom hrane
 

Predavanje će omogućiti razumijevanje i sposobnost identifikacije te rješavanja prijetnji hrani uslijed namjerne kontaminacije biološkim, kemijskim i fizičkim agensima. Također, pružit će uvid u razine obrane hrane koje su postavljene u kompaniji, te mjere za upravljanje obranom hrane.

Predavač: Zdenka Milinović Buljan, Franck d.d.

 Zdenka Milinović Buljan je diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena u Franck-u više od 22 godine, tijekom svoje karijere radila je u službi istraživanja i razvoja, laboratoriju za kontrolu kvalitete gdje je vodila kontrolu kvalitetu kave, čaja i snack proizvoda, te u službi upravljanja sustavima, koji trenutno vodi kao  Direktor upravljanja sustavima kvalitete i sigurnosti hrane. Glavni fokus je usklađivanje poslovanja unutar kompanija, odnosno kontinuirano poboljšavanje i upravljanje sustavima kvalitete, sigurnosti hrane, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti kako bi se osiguralo usklađivanje s vizijom i ciljevima kompanije.

12:40 - 13:05 Certifikacija i sigurnost u proizvodnji medicinskih sredstava
 

Naglasak predavanja će biti na ISO 13485 certifikaciji. Obradit će se sljedeće teme: (1) svrha i važnost certifikata; (2) prednosti certifikata te čemu može pridonijeti; (3) dokumentirane procedure koje zahtijeva ISO 13485 i timeline certifikacije; (4) tipični primjeri NCR-a i primjeri poboljšanja; (5) trendovi.

Predavač: Ivan Vuletić, Editorial Consulting, obrt za znanstvene i tehničke djelatnosti

Ivan Vuletić je magistrirao medicinsku biotehnologiju na Medicinskom Sveučilištu u Padovi (Italija). Školovanje je usavršio na Sveučilištu California-Los Angeles (UCLA, USA). Doktorirao je na Sveučilištu u Pekingu (Kina) gdje je proveo 5 godinu na odjelu za biomedicinsko inženjerstvo posvetivši se ranoj dijagnostici i liječenju raka koristeći najsuvremeniju tehnologiju koja se koristi i u optičkoj medicini, nanotehnologiji, i radiologiji. Dobitnik je 2 prestižne kineske nacionalne stipendije Sveučilištu u Pekingu te autor raznih publikacija objavljenih u prestižnim znanstvenim časopisima. 2017. godine otvara svoju tvrtku  i radi kao viši medicinski urednik.