Certifikacija_market

Novosti

Bureau Veritas na prvom mjestu najodgovornijih tvrtki u industriji profesionalnih pružatelja usluga

stu. 17 2020

Dow Jones Indeksi održivosti: Bureau Veritas na prvom mjestu najodgovornijih tvrtki u industriji profesionalnih pružatelja usluga

Bureau Veritas, vodeća svjetska tvrtka u pružanju usluga ispitivanja, inspekcije i certifikacije (TIC – Testing, Inspection & Certification) prema ljestvici Dow Jones indeksa održivosti za 2020 godinu (DJSI - Dow Jones Sustainability Indices) imenovana je najodgovornijom tvrtkom u poslovnoj kategoriji industrije profesionalnih usluga (Professional Services industry).

13. studenog 2020. S&P Dow Jones Indeksi predstavili su svoje godišnje DJSI rezultate prema kojima je Bureau Veritas proglašen najboljom od 33 tvrtke u poslovnoj kategoriji industrije profesionalnih usluga prema ljestvici Dow Jones indeksa održivosti za 2020 godinu (DJSI).

Bureau Veritas je postigao ocjenu 84/100 u usporedbi s industrijskim prosjekom koja iznosi 35/100. Rezultati Bureau Veritasa su u rasponu od 82 do 86 bodova prema sva tri kriterija: upravljanje i financije, okoliš i socijalna pitanja.

Nagrada pokazuje i potvrđuje opredijeljenost Bureau Veritasa  da postane održiva tvrtka i podrži odgovoran napredak društva.

Izuzetno smo ponosni što smo zauzeli prvo mjesto u godišnjoj ocjeni DJSI-a. Kao Business to Society tvrtka želimo biti uzor industriji u smislu pozitivnog utjecaja na ljude i planet. Ovo priznanje govori o duboko održanoj posvećenosti društvenoj i ekološkoj odgovornosti u središtu misije i vrijednosti Grupe. To zrcali naše BV Green Line usluge i rješenja za podršku klijentima u njihovim naporima da poboljšaju vlastite performanse održivosti i pokažu pouzdanost njihovih aktivnosti

Didier Michaud-Daniel CEO, Bureau Veritas