GreenEarth

News

NAJAVA EDUKACIJA

Metodologija i izračun Ugljičnog otiska i

LCA – Procjena životnog ciklusa

svibnja. 19 2022

Bureau Veritas Vas poziva na dvije edukacije iz područja održivosti - Metodologija i izračun Ugljičnog otiska i LCA – Procjena životnog ciklusa.

Metodologija i izračun Ugljičnog otiska

Ugljični otisak mjera je emisije stakleničkih plinova (GHG) i utjecaja na okoliš koje mogu uzrokovati  tvrtka ili pojedinac svojim aktivnostima. Ugljični otisak se stoga može izračunati za procese i za proizvode.

Tečaj će obuhvatiti razumijevanje zahtjeva ugljičnog otiska, prezentaciju postojećih metodologija u proračunu ugljičnog otiska te primjere izračuna ugljičnog otiska.

Edukacija će se održati online 02.06.2022., u trajanju od 09:00 do 16:00 sati.

Kotizacija po polazniku iznosi 1.600,00 kn + pdv, a po završetku tečaja polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.

LCA – Procjena životnog ciklusa

LCA metodologija analitički je alat koji bilježi sveukupne utjecaje proizvoda, procesa ili ljudske aktivnosti na okoliš, od nabave sirovina, preko faza proizvodnje i uporabe do gospodarenja otpadom.

Tečaj će obuhvatiti upoznavanje s pojmom održivosti i važnosti njegova uvođenja u proizvodnu praksu; normama koje su povezane s LCA metodologijom; fazama izrade Studije procjene životnog ciklusa (LCA studije); postojećim mogućnostima izrade i korištenja rezultata LCA studije te primjerima izrade LCA studija.

Edukacija će se održati online 28.06.2022., u trajanju od 09:00 do 12:30 sati.

Kotizacija po polazniku iznosi 1.000,00 kn + pdv, a po završetku tečaja polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.

Ukoliko se želite prijaviti, molimo Vas da ispunite prijavnicu na poveznici: https://www.bvtraining.hr/obrazac-za-prijavu-webinar/  

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon 01/ 6529 398 ili na mail: office.croatia@bureauveritas.com

 

Bureau Veritas ZELENA LINIJA USLUGA I RJEŠENJA POSVEĆENIH ODRŽIVOSTI

Kroz našu zelenu liniju usluga i rješenja osnažujemo organizacije - i privatne i javne – u implementaciji, mjerenju i postizanju ciljeva održivosti.

Više informacije o našim uslugama, možete pogledati na sljedećoj poveznici

https://www.bureauveritas.hr/nase-usluge/odrzivost-bv-zelena-linija-usluga